Kategoriarkiv: Illustrationer

Trollhättans Stads miljöalmanacka 2015

Illustrationer som berättar om visioner för framtidens Trollhättan. Det är baserat på en översiktsplan som Trollhättans kommunfullmäktige tagit farm. Vi har velat göra visionerna lättförståeliga för dem det i slutändan gäller- kommuninnevånarna. Bilderna förstärks med texter längre bak i almanackan.

Ett samarbete med Alsin Design (grafisk form), Karin Ljungman (text) samt Åsa Olsson (miljösamordnare).

augusti

april

juni

juli

januari

Kust och hav ur konstperspektiv

En utställning i Lysekil i samband med övriga aktiviteter kring projektet Business to Heritage. Utställarna är lokala tolkare av kusten och havet i olika medier som foto, akvarell och olja.

Uppdraget bestod i att ta fram folder, poster samt annons för dagstidning.

Untitled-2

kust-och-hav-folder

Seglarskolan Kaparna

I samarbete med Business to Heritage, ett projekt som drivs av Lysekils Kommun, EU samt några fler aktörer, har ett stort arbete gjorts för att lyfta historien om Skagerraks kapare. Enkelt uttryckt var kaparna sjörövare som plundrade fiendeländers fartyg med tillåtelse från kungen.

Detta resulterar i en utställning riktad mot barn i Lysekil under sommaren 2014. En del i detta är en tredagars seglarskola för barn där de får prova på bland annat segling under ledning av LSSG- Lysekils seglingssällskap Gullmar. Till detta har jag tagit fram en folder och t-shirts.

LSSG-folder

 

LSSG-tshirt

Melleruds kulturskola

Uppdrag att utforma ikoner som illustrerar de olika instrument och aktiviteter men kan välja att ta lektioner i på Melleruds kulturskola.

Broschyrens grafiska form av Erika Alsin/Alsin design.kulturbruket-folder kulturbruket-ikoner

Flygande djur

 

björn i skogen

Tusch och photoshop i kombination. 

Säljs som postrar i barnaffären Fia & Floyd i Trollhättan samt på nätet HÄR!

Trollhättas Stad

Illustrationer till Trollhättans Stads miljöalmanacka 2014.

Alla illustrationer har ett budskap och något att berätta, med en positiv och lite humoristisk knorr på en del av det miljöarbete Trollhättans Stad utfört. Bilderna förstärks med texter längre bak i almanackan.

Ett samarbete med Alsin Deisn (grafisk form), Karin Ljungman (text) samt Åsa Olsson (miljösamordnare).

Miljöalman_sid_1

 

April

oktober

 

mars

juli

augusti

 

Inbjudan

Ett roligt uppdrag där ett inbjudningskort till en 50 års fest skulle tas fram. Huvudpersonens önskemål var att själv bli klippdocka. Attribut som handlade om hennes liv skulle inkorporeras.

klippdocka

Inbjudan